Kaijan sivut

Urheilullista

Koulussa menestyin heikosti urheilulajeissa ja voimistelusta taisi olla kuutonen todistuksessa. Olin myös kovin kömpelö, mikä toisinaan sai aikaan hilpeyttä muitten oppilaitten keskuudessa ja se jos mikään oli omiaan lisäämään vastenmielisyyttä kaikkea urheilullista kohtaan.
Pyöräileminen oli laji, jota jouduin pakosta harrastamaan oppikouluun mennessäni, sillä matkaa kotoa Kälviän keskustaan oli 10 kilometriä yhteen suuntaan. Myöhemmin Kokkolaan muutettuani pyöräilin usein viikonloppuisin sieltä Passojalle ja takaisin noin 30 kilometrin matkan. Ja mikäs siinä oli ajellessa melko tasaista taivalta.
Tampereelle muutto toi lisähaastetta pyöräilemiseen. Hervanta sijaitsee muuta kaupunkia korkeammalla niin että ylämäki on edessä lähes joka suunnalta sinnepäin polkiessa. Pelkkä seitsenvaihteinen ajopeli kävi aikaa myöten raskaaksi käsitellä, joten muutaman vuoden olen ajellut sähköavusteisesti. Kun yhdistelee sopivasti seitsemää vaihdetta ja neliportaista sähköistä avustusta, rupeavat suuretkin mäet taipumaan...

Pirkan Pyöräilyn lähtötunnelmissa 9.6.2013. 
    Erään kanssapyöräilijän ottama kuva. Ensimmäisen kerran osallistuin Pirkan Pyöräilyyn vuonna 2013 Pirkan Pyhä -kierrokselle, joka on noin 40 kilometriä pitkä Pyhäjärven kiertävä maisemalenkki. Se kulkee vaihtelevan laatuisia teitä ja polkuja ja myös maastossa on suurta vaihtelua. Jotkut mäet ovat jyrkkiä ja mutkaisia niin että maisemien ihailemiseen ei kannata keskittyä liikaa :)
Tampereella on aika hyvät kevyen liikenteen väylät kun ei ihan keskustaan eksy.

Sisäsoudun esittelyä kauppakeskus DUOssa tammikuussa 
    2010.Vuonna 2010 sain tutustua uuteen lajiin. Takon Soutajat esitteli alkuvuodesta Hervannassa kauppakeskus DUOn tiloissa sisäsoutua.

Kävin Takon Soutajien tiloissa Hatanpäällä katsomassa miten sisäsoutu sujuu oikean ohjaajan tahtiin. Siinä silmänräpäyksessä päätin lähteä mukaan, sillä olin jo hetken kaivannut liikunnallista lajia, joka kumminkaan ei tuntuisi liian ylivoimaiselta.

Kalevan uimahalli Muutaman vuoden tauon jälkeen aloitin vesijumpan syksyllä 2015. Kalevan uimahalli on kokenut täydellisen remontin sen jälkeen kun siellä viimeksi olen käynyt, varmaan yli 10 vuotta sitten työporukan kanssa. Täältä on hienot näköalat ympäröivään luontoon toisin kuin Hervannan uimahallista, joka sijaitsee maan alla väestösuojassa.

Sisäänpääsyranneke Näkymätön kello?!?
Rannekkeella pääsee pukeutumistiloihin ja sillä myös avataan ja suljetaan pukukaappi. Kumilenkillä nilkkaan kiinnitettävä avain saattaa pahimmassa tapauksessa pudota altaan pohjalle...

Sivua on päivitetty 2.9.2015

Kaija Tuuna 2012