Kaijan sivut

15.8.2005 - Ensimmäinen lento - Sahalahti

Ensimmäinen lentoni koitti monen peruutuksen jälkeen. Milloin satoi tai tuuli liikaa tai oli muuten epävakaista. Erään kerran olin jo melkein ehtinyt lähtöpaikkana toimivalle Nalkalan kentälle kun lentäjä soitti kännykkääni, että on sadekuuro tulossa etelästä ja se on Tampereella tunnin kuluttua. Sain siinä heti ajan, milloin yritetään uudelleen.

Pallon kupu täytetään ensiksi puhaltimella, sen jälkeen ilma lämmitetään.Toisen kerran, kun oltiin jo melko pitkällä lennon valmisteluissa ja palloa täytettiin puhaltimen avulla kylmällä ilmalla lentäjä totesi, että on liian puuskaista jotta voitaisiin nousta ilmaan. Tuuli todella riepotteli pallon kuorta aika tavalla. Ei siinä muuta kuin pillit pussiin...

Tampereen keskustaa Kun sitten lopulta seison seitsemän muun henkilön kanssa pallon korissa lähtömerkkiä – ankkuriköyden irrotusta – odotellen, en millään tahdo uskoa todeksi sitä, että haave, jota olin kantanut viitisen vuosikymmentä, lopulta käy toteen! Niin jännittynyt olen, että hetki, jolloin kori irtosi maan kamaralta, jäi huomaamatta.
Vasta kun olimme jo melko korkealla, havahduin, että minne ne kenttää reunustaneet puut katosivat? Nousu on todella niin huomaamaton, että sen menettää helposti, ellei tietoisesti tarkkaile ympäristöään.

Tampereen ydinkeskusta Koska pallo menee tuulen mukana ja samalla nopeudella, ei liikettä tunne lainkaan. Ainoastaan tuulen kääntyessä ja lentosuunnan näin muuttuessa sen voi havaita. Noustessa ja laskeuduttaessa saattaa tuntua korvissa painetta samalla tavalla kuin lentokoneessa.
Tampereen ydinkeskusta näkyy yhdellä silmäyksellä.

Näkymä rautatien suuntaan Näkymä rautatieasemalle päin.

Ratinan stadion ja Ratinan suvanto. Pyhäjärvi vasemmalla.Siinä hiljakseen lentelemme kohti Sahalahtea. Ratinan stadion näyttää komealta ylhäältä katsottuna. Saatan juuri ja juuri hahmottaa lähtöpaikkamme ja Klingendahlin sen takana.

Kalevankangas Kalevankangas, joka Iidesrantaa kulkevan nyssen (bussi tampereeksi) ikkunasta on huiman korkea, on mitättömän matalan tuntuinen. Korkeussuhteet menettävät merkityksensä.

Juna Jyväskylään

Jyväskylää kohti mataa pitkä mato. Silloin tällöin kuljettajamme antaa menopelille kaasua, jolloin kuuluu tohahdus ja pitkä liekki leimahtaa kohti pallon yläosaa. Päälaessa tuntuu sen lämpö. Mikäli pelkää tukkansa puolesta, onkin syytä ottaa mukaan lippis tai joku muu päähine, jota ensimmäisellä kerralla en tullut ajatelleeksi.

Leikkitaloja ja -autoja??Suorama.

Talot ja autot näyttävät ihan leikkikaluilta. On helppo laskeskella, montako trampoliinia näkyy talojen pihoissa.
Koirat eivät jostain syystä siedä kuumailmapalloa, sillä ne haukkuvat aina vimmatusti. Olemme kuitenkin sen verran korkealla, että muita ääniä ei kuulu. Hiljaisuus tuntuu ihmeelliseltä. Ihmiset pysähtyvät silloin tällöin katselemaan taivaalle ja monet vilkuttavatkin. Lentäjämme neuvoo, miten vilkutetaan takaisin, "jotta ei luultaisi, että on rahvasta liikkeellä".

Kirkkoharju Eipä aikaakaan, kun hujautamme yli Kangasalan Kirkkoharjun.

Vesaniemen uimarantaVesaniemen uimaranta välkkyy auringon säteissä.

Pelisalmi Pelisalmen sillalla näemme meitä seuraavan auton.
Kuumailmapallolennolla on vain menolippu, joten paluumatka tapahtuu autokyydillä pallovarusteitten kanssa, jotka laitetaan laskeutumispaikalla yhteistoimin kasaan.

Matka tuntuu menevän suunnattoman nopeasti ja lentäjämme kehottaa meitä valmistautumaan laskeutumiseen. Sitä on harjoiteltu jo lähtöpaikalla: selkä menosuuntaan nojataan korin seinään, polvet hiukan koukkuun töyssyä vaimentamaan ja köysikahvoista kiinni. Maankamara lähestyy hitaasti, tiheitten tuhahdusten seurauksena vauhtimme hiljenee ja tuota pikaa korin pohja koskettaa viljankorsia, jotka painuvat lakoon korin viistäessä niitä. Muutama töyssähdys, kori keinahtaa pari kertaa, etenee metrin verran ja pysähtyy. Saamme tiukan määräyksen pysytellä paikallamme samalla kun lentäjä tekee töitä pallon tyhjentämiseksi, jotta se ei nyt selvästi tuntuvan tuulen vaikutuksesta lähtisi vetämään meitä muassaan. Vasta luvan saatuamme voimme poistua korista.

Pallokangas pakataanPallo tyhjennetään ilmasta ja pakataan säkkiinsä, joka on matkan aikana roikkunut korista. Vaijerit irrotetaan polttimen kehyksestä ja sijoitetaan päällimmäiseksi säkkiin, joka suljetaan. Oikein pitää ihmetellä, että hetki sitten jättimäisenä pullottanut kangas mahtuu noinkin pienen tilaan.

Korin purkaminen Lentäjä irrottaa letkut kaasupulloista. Sitten hän ja eräs miespuolinen matkustaja nousevat korin reunalle, irrottavat suojukset ja vaijerit, tarttuvat polttimen kehykseen, nostavat sen tankojen varasta ja laskevat sivuittain toiseen matkustajaosastoon. Tangot ja nahkasuojukset sujautetaan suojuspussiinsa. Vaijerit sijoitetaan korin sisäpuolelle.

Sillä välin auto on ajettu korin läheisyyteen, pallosäkki kieritetään perävaunussa jo olevan puhaltimen viereen ja tuetaan paikalleen lukitustangolla, joka ulottuu vaunun poikki seinästä toiseen. Sitten on korin vuoro, joka työnnetään erityisen rulla-alustan avulla. Taas laitetaan lukitustanko paikalleen ja rulla-alustan työntöaisa sijoitetaan korin viereen ennen takaluukun sulkemista.

Maanomistaja on myös saapunut paikalle. Isäntä ei ole lainkaan vihainen pellolleen pamahtaneista vieraista. Emäntä harmittelee, kun oli ollut lenkillä eikä sen takia nähnyt laskeutumista. Mikäli omaisuudelle koituu pallolennosta aineellista haittaa, korvaa lennättävän yrityksen vakuutus vahingot. Samoin se korvaa matkustajille tulleet vahingot, mikäli niistä heti kerrotaan lentäjälle.

Lentäjä noutaa autosta kuohuviinipullon ja lasit, joita jakaessaan hän kertoo ensimmäisestä miehitetystä kuumailmapallolennosta ja miten sitä juhlistettiin shamppanjalla. Näin yhdistyy hienosti kaksi aikakautta: 1700-luvun lopun Ranska ja 2000-luvun Suomi. Kun jokainen on saanut lasiinsa kuplivaa juomaa, kilistelemme ja nautimme maljan kuumailmapallolentämiselle. Vielä saamme diplomin ikään kuin näkyväksi muistoksi matkastamme. Sitten onkin aika nousta autoon ja lähteä paluumatkalle. Se päättyy samalle paikalle, josta ilmaan nousimme.

Ensimmäisen lennon laskeutumispaikkaEräs lennolla mukana ollut henkilö lähetti myöhemmin karttakuvan laskeutumispaikalta. Itselläni ei vielä tuohon aikaan ollut paikantamisen tarvittavaa välineistöä.
Selvyyden vuoksi kuvan koko on paljon muita suurempi.

Sivulle Haave todeksi! Seuraava lento Sivua on päivitetty 15.11.2015

Kaija Tuuna 2012