Kaijan sivut

19.7.2016 - Vesilahteen uudestaan

Tämän vuoden lento oli alkuaan suunnitelmissa synttärilennoksi, koska syntymäpäivänäni sattui olemaan Tampereella lento.Sään haltiat tulivat kuitenkin sotkemaan ja myös seuraavat lentovaraukset 23.6. ja 5.7. peruuntuivat.

Lentoavustaja ja pyöräilijät Lopulta kuitenkin päästään tapaamispaikalle Laukontorille. Lentohenkilökunta kertoo mielellään lennoista yleisölle. Lentoavustaja Esa Kähärä jakaa infoa paikalle saapuneille pyöräilijöille.

Lähtöpaikka on Kaarilan koulun luonaPohjoistuulta on luvassa ja niin ilmaannousupaikaksi päätetään Kaarilan koulun luona oleva nurmikenttä. Lentäjä arvelee laskeutumispaikan sijaitsevan jossain päin Vesilahtea. Sinne on laskeuduttu myös 5. ja 6.7.2008. Aivan oikein - lensin tuolloin peräkkäisinä päivinä. Jälkimmäinen näistä lennoista laskeutui aika tavalla samoille seuduille kuin tämänpäiväinen.

korin siirroa aputyökalu Pyörät helpottavat korin siirtämistä huomattavasti.

Lentäjänämme toimii Olli Luoma.

Harjoittelu Koriin nousemiseen on apuvälineitä; sen lisäksi on mahdollista ja oikeastaan hyvin helppoa ja suotavaakin mennä koriin siinä vaiheessa kun se on kumollaan ja ennen kuin lentäjä rupeaa kuumentamaan pallon ilmaa. Tällöin on korissa hyvä olla painoa, että se ei mahdollisten tuulen puuskien tarttuessa kupuun siirry paikaltaan.

Ilmaan nousu Sää on kaunis ja fiilis nousee sitä mukaa kuin Haapalinnan rakennukset sekä Haulitorni ja Näsinneula rupeavat näkymään.

Vaakkolammen rantapolku Melkein saattaa nähdä miten Vaakkolammen rantapolulla kulkevat katselevat niska kenossa taivaalle :)

Lielahti Lielahti, jonka tehdasrakennusten takana sijaitsevat tulevat Niemenrannan ja Hiedanrannan asuinalueet. Rakentaminen on täällä voimakasta.

Hyhkynlahti Hyhkynlahden kohdalla Tampere on kapeimmillaan, 550 metriä.

Pyynikki. Näiden maisemien katselemiseen ei kyllästy. Aina löytyy jotain uutta, kuten että entisen Pyynikin trikootehtaan ympäristöön on tullut asutusta. Tehdasrakennuskin on saanut uutta ilmettä.

Pispala Pispala, Luojan palikkaleikki, kuten Lauri Viita sitä kuvailee.

Pikku Venetsia Omakotitalo veden äärellä on toteutunut Pikku-Venetsiaksi kutsutulla alueella Pirkkalassa.

Näsijärvi Näsijärven selkää Tampereen pohjoispuolella.

Hervanta ja Vuores Särkijärven takana Hervanta ja nopsaan rakentuva Vuores.

Killo Killo

Vähäjärvi Vähäjärvi, jossa on usein tullut pyöräilyretkillä uiduksi.

Tampere on ahtaalla? Tampere on ahtaalla kahden järven välissä. Tästäköhän on seurauksena jo jonkin aikaa vallinnut Tamhattan-ilmiö? :)

Pirkkalan kentokenttä Lentokentälle me emme todnnäköisesti laskeudu...

Juna radallaan Tamperetta kohti porhaltavan junan matkustajat saattavat bongata pallomme taivaalta :)

Metsälampi Metsälammen tyyni rauha...

Lentokentälle vievä tie Lempäälästä Pirkkalaan vievää tietä olen usein pyöräillyt.

Lahdenkylän uimaranta Silloin tällöin olen pyöräilyn lomassa virkistäytynyt Lahdenkylän uimarannalla.

Suutarinsaari ja Vattusaari Suutarinsaaret, Vattusaari ja Lehtisaari Toutosessa. Olemme siirtymässä Vesilahden puolelle mantereelle.

Vesilahden tie Ylitämme Vesilahden tien. Näppilänsalmen sillalla on moottoripyöräilijä pysähtynyt seuraamaan lentoamme?

Laskeutumispaikka näkyvissä Sopiva laskeutumispaikka on sattunut lentolinjalle..

Korista voi poistua näinkin Kuten koriin meneminen myös poistuminen on mahdollista korin ollessa kumollaan. Automaattisesti näin käy korin kaatuessa laskussa.

Yksinäinen puu Tietysti korin piti osua ainoaan lähistöllä olevaan puuhun, joka näin hieman jarrutti vauhtia.

Maanomistaja Maanomistaja on tullut ottamaan selvää pellolleen tupsahtaneista vieraista.

Kori kuljetukseen Lennon päätteeksi kalusto pakataan. Rullat kiinnitetään taas huolellisesti korin alle sen siirtämiseksi peräkärryyn.

Loppuseremoniat Ennen paluuta vielä tavanomaiset, perinteelliset seremoniat.

Lähes täysi kuu Auringon painuttua mailleen uskaltautuu Maan seuralainen näkyviin. Varsinaisesti täysikuu osui seuraavaksi eli 20. päiväksi - vaikka aika täydeltä kuu nytkin näyttää :)

Juhladiplomi "Synttärilennon" kunniaksi saan juhlavan diplomin - ja lentäjän sekä apuhenkilön kyydissä vielä kotiin asti :)

Takki rupeaa olemaan tyhjää täynnä. Lennot eivät suinkaan ole viehätystään menettäneet, sen sijaan kirjoittaminen ottaa lujille. Osittain tämän takia olen vähentänyt lentojen määrää.

Olette varmaan todenneet miten selostukset toistavat itseään. Mutta miten löytää uusia näkökulmia?

Sivulle Haave todeksi! Sivua on päivitetty 28.8.2016

Kaija Tuuna 2012